nieuws

‘Hotelschool mag nieuwe vestiging starten

Horeca

De Hotelschool Den Haag mag met ingang van het schooljaar 2002-2003 een vestiging openen in Amsterdam.

Onderwijsminister Hermans heeft vorige week hiertoe het groene licht gegeven. Directeur Wim Dooge reageert verheugd. ‘De continuïteit van onze hotelschool lijkt nu gewaarborgd. We zijn al druk op zoek naar een locatie. We zullen in ieder geval nauw gaan samenwerken met de middelbare hotelschoolopleiding van ROC Amsterdam. Leerlingen die de mbo-opleiding hebben voltooid, moeten versneld kunnen doorstromen naar onze hbo-variant.’
De hotelschool heeft groot belang bij een Amsterdamse vestiging, vindt Dooge. In september start in Diemen de Amsterdam Management School for Tourism & Leisure. Zonder een Amsterdamse vestiging vreest Dooge dat de concurrerende opleiding de stageplaatsen bij de vijfsterrenhotels gaat wegkapen. De Hotelschool Den Haag onderhoudt sinds haar oprichting, zeventig jaar geleden, nauwe relaties met de hotellerie in de hoofdstad.

Reageer op dit artikel