nieuws

Hunebed-bieren

Horeca

De eerste boeren in Drenthe, de hunebedbouwers, verbouwden de soorten graan die nu worden gebruikt om het Hunebed-bier zijn eigen karakter te geven.Blond (5% vol. alc.) is een ambachtelijk gebrouwen oerpilsener van hoge gisting, waarvoor verschillende mout- en hopsoorten zijn gebruikt. Wit (5% vol. alc.) is een witbier dat bereid is zonder kruiden en een […]

Hunebed-bieren

De eerste boeren in Drenthe, de hunebedbouwers, verbouwden de soorten graan die nu worden gebruikt om het Hunebed-bier zijn eigen karakter te geven.
Blond (5% vol. alc.) is een ambachtelijk gebrouwen oerpilsener van hoge gisting, waarvoor verschillende mout- en hopsoorten zijn gebruikt. Wit (5% vol. alc.) is een witbier dat bereid is zonder kruiden en een romige, friszure smaak heeft. Amber (5,5% vol. alc.) is een krachtig en natuurlijk volmout bier van hoge gisting.
De Hunebed-bieren worden echter niet in Drenthe gebrouwen, maar door de Groningse Stadsbrouwerij. De distributie is in handen van enkele regionale drankengroothandels: Lijfering uit Groningen, Van Erp in Eelde en De Boer in Steenwijk. Huyne Hup wordt inmiddels door zo’n vijftien cafés verkocht. Het bier is leverbaar in 20-literfusten en in 30 cl-flesjes.

Voor informatie: Groningse Stadsbrouwerij, Groningen. Tel. (050) 318 48 16.

Reageer op dit artikel