nieuws

Keurmerk voor wijnleveranciers

Horeca

Nederland heeft de primeur van een nieuw keurmerk voor wijnleveranciers. De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) verleende voor het eerst de titel ’KVNW Register Wijnhandelaar’ aan 22 wijnimporteurs.

Zij voldoen aan de strenge eisen van de KVNW op punten als voedselveiligheid, kwaliteit, wijnanalyse, hygiëne, logistiek, administratie en klachtenbehandeling.
De eerste eis die aan Register Wijnhandelaren wordt gesteld, is dat zij volledig voldoen aan de HACCP-normen. Toegang tot het register is alleen mogelijk voor leden van de KVNW. De organisatie zegt met dit certificeringssysteem wereldwijd voorop te lopen.
Wijnhandel Le Vin en Direct uit Delden van Henk en Marijke Maas kreeg als eerste het certificaat ‘Register Wijnhandelaar’ uitgereikt.

Reageer op dit artikel