nieuws

Krekelkroket bij La Cigale in Amsterdam

Horeca

Gasten van restaurant La Cigale (Frans voor krekel) in Amsterdam wacht tegenwoordig een bijzondere traktatie. Sinds twee weken bestaat de mogelijkheid om als voorgerecht een krekelkroketje te bestellen.

Patron-cuisinier Patrick Roest kreeg het idee voor de lekkernij na het lezen van een artikel over slager John Jansen in Heerlen.
De ragout in de krekelkroketjes heeft een zachte, nootachtige smaak. Roest serveert het voorgerecht met salade en een dille-mosterdsaus. Tot grote verbazing van de kok zijn het met name dames die hun tanden in een krekel durven te zetten. Roest: ‘Ik vind het heel dapper van de dames. De actie was eigenlijk als een grapje bedoeld, maar de mensen reageerden heel enthousiast. De eerste avond hadden we al acht bestellingen. Op een aantal van 42 couverts is dat niet verkeerd.’
De prijs van de gewaagde entree bedraagt los ƒ17,50 en maakt deel uit van het menu van ƒ57,50.

Interessante kroketvariaties

Reageer op dit artikel