nieuws

Mager mosselseizoen op komst

Horeca

Een deel van het mosselbestand in de Oosterschelde heeft het loodje gelegd door zuurstofgebrek als gevolg van schuimalg. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend, maar dat het een mager mosselseizoen wordt, is wel zeker.

‘Een forse aderlating voor de mosselkwekers’, aldus secretaris H. van Geesbergen van de producentenorganisatie mosselcultuur in Yerseke. Het ministerie van LNV stelde op 15 mei een verbod in op het vissen van tweekleppige schelpdieren ten westen van de lijn Yerseke-Gorishoek. Volgens het ministerie was er bij de eerste monsternames sprake van een sterftepercentage van dertig tot veertig procent. Inmiddels is het verbod weer opgeheven. Volgens Van Geesbergen is het echter nog te vroeg om met getallen te komen. Dit voorjaar bleek de hoeveelheid mosselzaad ook al laag te liggen.

Reageer op dit artikel