nieuws

Misset Horeca nr. 24 2001

Horeca

Een verslag van een ultraluxe herberg: The Peninsula Hongkong. Verder: een interview met gastheer Eddy Wavrant die voor een plekje aan de top gaat, het derde deel van De Balans waarin de financiën van café De Boemel onder de loep genomen worden en in hotel X- tra een kijkje in kraamzorghotel Rotterdam Airport.

Ultraluxe herberg

The Peninsula Hongkong wordt gezien als het beste hotel ter wereld. Hoofdredacteur Hans Steenbergen logeerde er en doet verslag. ‘Als u ’s avonds hier uw schoenen neerzet, vindt u ze de volgende dag gepoetst terug, samen met twee ochtendbladen.’

Gastheer Eddy Wavrant

Op weg naar de eredivisie van de restaurants slaat Eddy Wavrant zich regelmatig voor de kop als er iets mis gaat in Le Jardin Français. ‘In 95 procent van de gevallen ligt de fout bij mij. Sommige zaken zijn voor mij zo vanzelfsprekend dat ik af en toe vergeet ze goed uit te dragen naar mijn medewerkers.’

De Boemel haalt te weinig omzet

Misset Horeca volgt café De Boemel vanaf de opening op de voet. Nu deel 3 van De Balans: de financiën. De brutowinst over de eerste vijf maanden is goed, maar de omzet blijft vooralsnog achter bij de begroting.

Hotel X-tra

Het Atlantic Hotel in Kijkduin pakt de renovatie stevig aan. Van viersterren naar viersterren-plus is de bedoeling, maar met alle extra’s begint het waarachtig op een vijfje te lijken. De capaciteit ging al van 112 naar 152 kamer: het einddoel is 200.

Reageer op dit artikel