nieuws

Misset Horeca nr. 25 2001

Horeca

Een interview met Hans van Wolde van restaurant Beluga in Maastricht dat van west naar oost verhuist. In Mr. Meester vertelt de advocaat Raoul Meester over de positieve gevolgen van de vereenvoudigde wetgeving op het gebied van milieurecht en in het wijnpanel proeven vijf kenners welke wijn het beste past bij vis. Verder: meer nieuws en achtergronden.

Hans van Wolde is klaar voor zijn Maassprong

Als Hans van Wolde weer een van zijn diepzinnige filosofieën debiteert, ziet hij ze denken: ‘Die vent is echt imbeciel’. Maar het gaat dan om de zoveelste stap in een creatief en artistiek proces. Zo werkt hij naar een nieuw en bizar hoogtepunt: de verhuizing van zijn restaurant Beluga naar de andere kant van de Maas.

Een boterbloem met een ster

Leon Winthaegen is de afgelopen zeven jaar verschrikkelijk veel uit eten geweest. ‘De meest erbarmelijke opleiding die er is. Je leert hoet het wel moet, maar ook hoe niet.’ Michelin beloonde de opgestoken kennis met een ster.

Twee-eiige tweeling

Ron Nijhof van hotel De Zon in Ommen zag zijn kans schoon toen ‘buurman’ Paping te koop kwam. De nieuwe aanwinst – vooral een familiehotel – kan in drukke tijden mooi als overloop dienen voor het viersterren zakenhotel De Zon.

Drie keer vis bij witte wijnen

Restaurant Imko’s in de haven van IJmuiden was het decor voor een proeverij van vis en wijn. Vier heren en een dame lieten twaalf witte wijnen over de tong gaan. Uitslag: sprankelend, frisse en fruitige wijnen combineren prima met visgerechten.

Reageer op dit artikel