nieuws

Misset Horeca nr. 26 2001

Horeca

Een uitgebreid verslag over de commissie-Alders die actie eist na de brand in Volendam, een interview met Carline Schlüter die in een verpauperde wijk in Amsterdam startte met een restaurant dat zich culinair wil meten met de subtop in de stad en toptijden in de vegetarische keuken: culinair adviseur Garry de Boer geeft zomerse gerechten. Verder: meer nieuws en achtergronden.

Alders roept op tot actie

De commisie-Alders die de ramp in café De Hemel in Volendam onderzocht, wil actie. In de eindrapportage staan tal van aanbevelingen om herhaling te voorkomen. Gemeenten dienen intensiever te controleren en bedrijven moeten aan de gang met rampenplannen. Ook een meldpunt voor burgers met klachten over brandveiligheid in de horeca is welkom.

Gewaagde start in Amsterdamse volksbuurt

Debuterend ondernemer Carline Schlüter is naar eigen zeggen ‘verrekte eigenwijs’. Heb je ook wel nodig als je in een verpauperende Amsterdamse volksbuurt een restaurant begint. Uit pure verwennerij trakteerde ze zichzelf op een kilo truffels toen het accountantsrapport over 2000 een winst liet zien.

Tilburge Horeca maakt flinke groeispurt door

Als paddestoelen schieten horecazaken de grond uit in studentenstad Tilburg. Gevestigde uitbaters vinden dat de rek er nu uit is. De nieuwkomers zien nog volop groeimogelijkheden. Puntje van kritiek: het lijkt allemaal wel veel van hetzelfde. Kroegen met een heel eigen smoel hebben wellicht de beste kansen.

Toptijden in de vegetarische keuken

In de zomermaanden is de variatie in beschikbare groenten uitbundig en hebben ze kwalitatief een topniveau. Culinair adviseur Garry de Boer geeft zomerse gerechten met nog een vleugje vakantiestemming.

Reageer op dit artikel