nieuws

Omzet bedrijfs- cateraars groeit

Horeca

De twaalf bedrijfscateraars van branchevereniging Veneca hebben vorig jaar hun omzet met 16 procent zien stijgen tot 2,4 miljard gulden (1,1 miljard euro). Dat blijkt uit het jaarverslag van de brancheorganisatie.

Veneca verwacht dat de gezamenlijke omzet dit jaar uitkomt op ongeveer 3 miljard gulden.De cateraars haalden de meeste groei uit de uitbreiding van het aantal bedrijfskantines. Het aantal locaties waar Veneca-leden als Van Hecke, Albron en Restoplan warme maaltijden en broodjes verkopen, steeg met 13 procent tot ruim 5000. De twaalf cateraars verzorgen dagelijks twee miljoen maaltijden.
Werknemers zijn best bereid geld uit te geven voor de lunch, maar dan eisen ze wel meer dan het traditioneel broodje met kaas, zegt T. Wierik, marketingmanager bij Albron. ‘Het aanbod lijkt steeds meer op wat je in de binnenstad kunt krijgen.’

Reageer op dit artikel