nieuws

Personeel De Bonte Wever op straat

Horeca

Het gros van de 350 werknemers van uitgaanscentrum De Bonte Wever in Slagharen, dat vorige week afbrandde, is zijn baan kwijt.

Sommigen krijgen een functie elders binnen het imperium van eigenaar Hennie van der Most, maar dat geldt niet voor iedereen. Of er ooit een nieuwe Bonte Wever komt is de vraag. Maandag was er een bijeenkomst met de honderd personeelsleden en 250 parttimers in de Evenementenhal Hardenberg.
Hoeveel mensen precies ontslag krijgen is onduidelijk. Een deel vindt straks emplooi bij bedrijven als Preston Palace in Almelo of De Koperen Hoogte bij de Lichtmis, allebei van Van der Most. Tientallen ondernemers, meestal afkomstig uit de horeca, lieten afgelopen week weten dat ze personeelsleden van De Bonte Wever willen overnemen. Daarnaast heeft Van der Most een nul-urenvergunning aangevraagd, waarmee hij voor een periode van maximaal tweemaal zes weken de salarissen kan declareren bij het GAK.

Reageer op dit artikel