nieuws

Sligro opent zaak in Konmar

Horeca

Horecagroothandel Sligro opende deze week een filiaal van Alex Meijer Café Plus in de nieuwe vestiging van Konmar in Utrecht. Het gaat om een zogenoemde pilotstore.

Tot op heden is Sligro’s lunchroomformule – koffie van het Sligro-huismerk Alex Meijer, broodjes en een paar schotels – alleen in een drietal eigen Sligrovestigingen aanwezig. Als de pilot succesvol is, zullen ook in andere Konmarvestigingen Alex Meijer-winkels worden geopend, aldus een woordvoerster van Sligro.
Verder denkt de megagroothandel aan het openen van Alex Meijer Café Plus-winkels in andere grote publiekstrekkers als bouwmarkten en tuincentra. ‘Als het in een supermarkt slaagt, kan het ook elders slagen’, aldus de Sligro-zegsvrouw.
Lukt het Sligro om met Konmar tot een overeenkomst te komen, dan kan de horecagroothandel een forse klapper maken. Konmareigenaar Laurus zit namelijk midden in een groot marktoffensief. Met de gerestylede Konmarformule wil Laurus marktleider Albert Heijn van de troon stoten. Het marktaandeel van Laurus bedraagt 24,4 procent, Albert Heijn heeft 29 procent. Aan het eind van 2003 moet Nederland achthonderd Konmars tellen. Overigens is Alex Meijer Café Plus een franchiseformule.

Reageer op dit artikel