nieuws

Snackkoerier nr. 12 2001

Horeca

Volop nieuws waaronder een omzetdaling in de cafetariasector het eerste kwartaal van dit jaar en doperwten en graneneiwitten als vervanger van vlees in kroketten en bitterballen. In een uitgebreid achtergrondverhaal komt ‘het Verre Oosten’ in de cafetaria aanbod. Verder in deze uitgave: het onderscheidende aspect van zelfgemaakte snacks.

Cafetaria’s zien omzet dalen

De cafetariasector heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de van prijsveranderingen geschoonde omzet zien dalen in vergelijk met dezelfde periode vorig jaar. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Vleesvervangende snacks speciaal voor cafetaria

Producent Excellent Food & Snacks gaat voor het merk GoodBite kroketten en bitterballen met een vleesvervangend product maken. De vleesvervanger bestaat uit doperwten en graneneiwitten.

Hygiëne-specialisten starten eigen cafetaria

Jessica Willems en haar partner Manfred Cadel uit Stadskanaal hadden vroeger een servicebureau, gericht op de foodsector. Willems en Cadel koesterden al lang de wens om zelf in de snackbranche te stappen. Met de aankoop van café-cafetaria ’t Schoevertje in het Groningse Nieuw-Scheemda wordt deze droom vanaf augustus werkelijkheid.

‘Het Verre Oosten’ in de cafetaria

We schrijven het jaar 2015. Traditionele cafetaria’s zijn er bijna niet meer, wel zogenaamde foodwinkels. Winkels waar de klant een scala aan maaltijden kan meenemen. Een toekomstfilosofie die volgens de broers Chang Tong Lai en Yong Li Chang van Orient Plaza Food & Services heel realistisch is.

Cafetariafamilie overleeft de snelweg

De zaken voor de familie Smulders in Mariaheide gaan goed dankzij het drukke verkeer dat over de N265 tussen Uden en Veghel rijdt. Maar daar komt een eind aan. De verlengde snelweg A50 ontlast straks het dorp en potentiële klanten nemen een andere route. Maar Jon en Jolanda Smulders laten het hoofd niet hangen.

Reageer op dit artikel