nieuws

Südzucker verkoopt ijsdochter Schöller

Horeca

Het Duitse concern Südzucker, de grootste suikerproducent in Europa, wordt voor 1,6 miljard euro (f 3,5 miljard) eigenaar van Saint Louis Sucre, de op een na grootste in Frankrijk achter Beghin-Say. De Duitsers gaan verder hun ijsdochter Schöller verkopen. Daarover zijn onderhandelingen gaande met het Zwiterse Nestlé, zo is vrijdag bekendgemaakt.

Südzucker neemt 99,7 procent van de aandelen Saint Louis over. Het gaat om een belang van 51 procent van de Belgische financier Albert Frère, een groot pakket van de door de Italiaanse familie Agnelli gecontroleerde houdstermaatschappij Worms et Cie, plus aandelen van de directie van Saint Louis.
Saint Louis heeft een productiecapaciteit van 900.000 ton per jaar en boekte vorig jaar een omzet van 1 miljard euro (ƒ2,2 miljard). Südzucker heeft een jaaromzet van 4,5 miljard euro (fƒ9,9 miljard).

Mövenpick
Saint Louis heeft een belang van 13,8 procent in Ebro Puleva, de grootste suikerproducent in Spanje. Ook heeft het met het Britse Tate & Lyle een gezamenlijke onderneming in Oost-Europa onder de naam Eastern Sugar.
IJsfabrikant Schöller heeft een jaaromzet van 1,4 miljard euro (ƒ3,1 miljard). Het bedrijf is in zijn distributiegebied exclusieve licentiehouder voor het merk Mövenpick. De vermoedelijke koper Nestlé is op het gebied van ijs de grootste concurrent van Unilever.

Reageer op dit artikel