nieuws

SVH Pauw voor wijlen Daan Blei

Horeca

De weduwe van Daan Blei krijgt op dinsdag 22 mei SVH Pauw uit handen van Ben Rijgersberg, directeur van SVH. De meesterijsbereider wordt postuum geëerd voor de verdiensten die hij heeft gehad voor het horecaonderwijs in Nederland.

De onderscheiding, een zilveren pauw op een sokkel met inscriptie, wordt uitgereikt vanwege Daan Blei’s inzet voor het horecaonderwijs in Nederland. Zo had Blei zitting in de sectorcommissie fastfood van SVH; deze adviseert over onderwijsproducten, cursussen en examens. Ook was de op 13 januari 2001 overleden Blei actief als examinator bij diverse examens, waaronder het examen meesterijsbereider. Blei heeft ook een belangrijk aandeel gehad in de totstandkoming van de Hygiënecode voor ijsbedrijven.
Het is de eerste keer in 17 jaar dat de SVH Pauw aan iemand afkomstig uit de fastfood- en ijssector wordt uitgereikt. De uitreiking heeft plaats op dinsdag 22 mei om 15.30 uur in het bedrijf van de familie Blei, ijssalon/ brasserie Huberts in Meppel.

Reageer op dit artikel