nieuws

Vechtpartij in Praagse nachtclub

Horeca

De Tsjechische politie heeft woensdagnacht in Praag vier spelers en een coach van het Noord-Ierse voetbalelftal in een grote nachtclub opgepakt. Het gaat om aanvoerder Hughes, de spelers Healy, Ferguson en Kennedy en keeperstrainer Wright. Een van de vijf wordt verdacht van het toebrengen van lichamelijk letsel aan een serveerster.

De vijf worden vastgehouden in afwachting van een bloedtest, waarbij het alcoholpercentage wordt gemeten, en de tenlastelegging. Noord-Ierland verloor woensdagavond met 3-1 van Tsjechië in Teplice in Bohemen. Het elftal reisde na de wedstrijd naar Praag waar het de nacht doorbracht.
Zonder de vijf keerde de ploeg terug naar Noord-Ierland. De relschoppers zitten vast op een politiebureau, waar ze worden bijgestaan door een vertegenwoordiger van de Tsjechische bond, een tolk, een delegatielid van de Noord-Ierse ploeg en een afgevaardigde van de Britse ambassade in Praag.
De vijf worden in bescherming genomen door hun trainer en de bond. Bondscoach Sammy McIroy zei dat de affaire is opgeblazen. ‘Het zijn allemaal goede kerels, die nog nooit een spoor van agressie hebben vertoond.’ Woordvoerder Bouwen van de Noord-Ierse bond zei ook dat het slechts een klein akkefietje betrof. ‘Ze zijn onschuldig totdat het tegendeel is bewezen.’

Reageer op dit artikel