nieuws

Verkoop koekjes-fabriek afgeketst

Horeca

Voor de tweede maal is een reddingspoging van de koekjesfabriek Delacre in Ede gestrand. Investeringsmaatschappij VDB Holding wilde de fabriek kopen van United Biscuits (UB), die al sinds eind vorig jaar plannen heeft om de vestiging te sluiten. De verkoop is echter afgeketst, omdat de ondernemingsraad (OR) geen positief advies kon geven.

Het 148 man tellende personeel kreeg donderdag in de kantine te horen dat de fabriek alsnog op 1 februari 2002 sluit. Het is wrang dat de verkoop bij de OR is vastgelopen. De OR heeft de afgelopen maanden gestreden tegen het besluit van het Britse moederbedrijf UB, omdat het personeel nog voldoende overlevingskansen ziet.

Om sluiting aan te vechten is de OR begin dit jaar naar de Ondernemingskamer in Amsterdam gestapt en is daar in het gelijk gesteld, waarop UB met branchegenoot Haust om de tafel ging zitten. Die onderhandelingen liepen, net als nu met de VDB Holding, op het laatste moment stuk. ‘We hebben nu weer een grote teleurstelling, maar we konden als OR niet anders dan een positief advies weigeren. Het plan bestond slechts uit ideeën, het was niet onderbouwd en de investeerders waren anoniem. Het laatste wat we nu als personeel willen, is een nog onzekerder avontuur’, aldus voorzitter M. Kuijpers van de OR.

Reageer op dit artikel