nieuws

Wodkamonument verrijst nabij Moskou

Horeca

In het Russische stadje Oeglitsj, even ten noorden van Moskou, komt een monument voor de nationale drank wodka. Het monument wordt gemaakt door de beeldhouwer Ernst Neiswestny, verklaarde de vice-gouverneur van de regio Jaroslav zaterdag voor het persbureau Interfax.

Hoe het beeld er uit komt te zien is nog niet bekend. De 75-jarige Neiswestny werkt momenteel in zijn studio in New York aan een ontwerp. De kosten zullen worden gedragen door grote Russische wodkafabrikanten.
Neiswestny behoort tot de stroming van non-conformisten in de Russische moderne kunst. In 1962 kwam hij in conflict met de toenmalige leider van de Sovjet-Unie, Nikita Chroestsjov. Zijn werk werd in de ban gedaan en Neiswestny emigreerde uiteindelijk in 1976 naar de Verenigde Staten.

Reageer op dit artikel