nieuws

Zeven miljoen extra voor Volendam

Horeca

De gemeente Volendam krijgt nog eens zeven miljoen gulden extra als schadevergoeding voor de kosten die zijn gemaakt na de rampzalige brand op oudejaarsnacht in het plaatselijke café De Hemel. Het kabinet zal vrijdag 15 juni waarschijnlijk met dit voorstel van staatssecretaris De Vries (Binnenlandse Zaken) instemmen.

Eerder trok het kabinet al enkele tientallen miljoenen guldens uit voor Volendam. Dat geld ging onder meer naar scholen in de gemeente en de commissie-Alders die de toedracht van de cafébrand onderzocht. Het geld dat de gemeente nu krijgt, is onder meer bedoeld voor de kosten die zijn gemaakt voor de organisatie van de stille tocht die naar aanleiding van de ramp is gehouden. Ook dient het geld als vergoeding voor de kosten van de reddingswerkzaamheden van de brandweer en de politie.

Talrijke preventietips in het branddossier

Reageer op dit artikel