nieuws

Afrekenen na de lunch

Horeca

Eerst lunchen en dan pas afrekenen, om filevorming bij de kassa – met alle ergernissen van dien – te voorkomen. Kan dat? ‘Dat weet ik nog niet’, zegt André Lugtigheid van SAB catering in Zwanenburg, ‘Maar wij gaan dat wel onderzoeken.

SAB Catering gaat het systeem van achteraf betalen binnenkort in een pilot uitproberen. Technisch gezien moet het kunnen, volgens Lugtigheid, alleen is een dergelijke manier van betalen natuurlijk wel fraudegevoeliger dan boter bij de vis. De betaling achteraf zou bijvoorbeeld kunnen gebeuren op basis van de gebruikte verpakkingen, bestek, bekers en borden.

Koud
Naast het voorkomen van de bekende bottleneck heeft Lugtigheid trouwens nog een reden om de manier van betaling te wijzigen. En dat is, dat hij denkt dat bij die alternatieve betalingswijze in veel meer situaties prima gewerkt kan worden met lijnbuffetten, in plaats van met dure en ruimteverslindende free flow-uitgiftes.
En mochten er bij het achteraf betalen toch ook nog kleine filetjes ontstaan, dan is dat altijd minder erg dan vooraf – vindt Lugtigheid. ‘Want als mensen weer aan het werk moeten is dat wachten minder storend dan wanneer ze honger hebben en hun eten in de file langzaam koud aan het worden is.’

Reageer op dit artikel