nieuws

Bierconcern Interbrew wil Beck’s

Horeca

Het Belgische bierconcern Interbrew lijkt de belangrijkste gegadigde om de Duitse bierbrouwer Brauerei Beck & Co over te nemen. Volgens de Britse zakenkrant Financial Times hebben de Belgen exclusieve onderhandelingsrechten gekregen.

Interbrew zou bereid zijn om meer dan 1 miljard pond sterling (f 3,6 miljard) voor Beck’s neer te leggen. Beck’s, de op vier na grootste brouwer in Duitsland, zette zichzelf enkele weken geleden te koop. Vorige week maakte het bekend dat met vier partijen gesprekken gaande zijn.

Volgens Financial Times biedt Interbrew veel meer dan zijn voornaamste concurrenten Scottish & Newcastle en Anheuser-Busch. Een overname kan wel eventueel problemen geven in Groot-Brittannië. Daar dreigt Interbrew met Beck’s Britse activiteiten een te groot marktaandeel te krijgen voor gewone pils. Het concern ligt momenteel nog in de clinch met de Britse mededingingsautoriteiten over de overname van brouwer Bass.

Reageer op dit artikel