nieuws

Compass initieert ‘Hospitality High Potential Program

Horeca

Wervings- en selectiebureau Hospitality Match (HM) uit Arnhem start op 1 september met het ‘Hospitality High Potential Program’. Dit is een coachingstraject voor pas afgestudeerde middelbare hotelscholieren.

Een aantal bedrijfsketens participeert in het project, dat tot stand is gekomen op initiatief van de Compass Group. Compass Group Nederland signaleerde jaren geleden al dat veel middelbare hotelschool-studenten na hun afstuderen de horeca en catering links laten liggen en elders aan het werk gaan. Daarom legde het cateringbedrijf zo’n anderhalf jaar geleden bij Hospitality Match het verzoek neer een coachingstraject te ontwikkelen. Doel was de jonge talenten te behouden voor de horeca en catering door ze ontplooiingsmogelijkheden te bieden.
Naast Compass doen Select Service Partners, AC Hotels & Restaurants, HMS Host, Van den Tweel Groep New York Pizza en Gran Dorado Bungalowparken mee aan het coachingstraject. Deze bedrijven dachten ook mee over de opzet. Uiteindelijk kwam een traject tot stand dat bestaat uit werken en coaching. Deelnemers bekleden twee keer een jaar twee verschillende functies in twee horeca- of cateringbedrijven. De participanten bieden een breed scala van werkplekken aan, variërend van bedrijfsleider bij een franchise-organisatie tot front office medewerker. In totaal zijn er zestien plaatsen voor mhs-ers. Voorwaarde is dat ze maximaal één jaar afgestudeerd zijn.

Reageer op dit artikel