nieuws

Duitse brouwer Beck’s in de etalage

Horeca

De Duitse brouwer Beck’s heeft de zakenbank Goldman Sachs gevraagd de toekomstmogelijkheden voor het bedrijf te onderzoeken, zo is vrijdag vernomen in kringen van de bierindustrie. Beck’s lijkt zich daarmee open te stellen voor een overname.

Beck’s, een in Bremen gevestigd familiebedrijf, behoort tot de grootste brouwers in Duitsland en is daar de belangrijkste exporteur. De uitvoer gaat vooral naar Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Italië. De bierproductie van het bedrijf bedraagt ongeveer 4,5 miljoen hectoliter per jaar.
Een belangrijke kandidaat voor een overname is Scottish & Newcastle, dat het bier van Beck’s op de Britse markt verkoopt. Maar ook Heineken, het Deense Carlsberg, het Belgische Interbrew en South African Breweries zouden belangstelling kunnen hebben. Beck’s is naar schatting omgerekend ƒ1,8 miljard waard.

Reageer op dit artikel