nieuws

Gran Dorado stoot 33 bugalowparken af

Horeca

Gran Dorado heeft 33 parken verkocht aan concurrent Landal GreenParks.

De dertig Nederlandse en drie Belgische parken met ruim 4500 bungalows heeft Gran Dorado moeten afstoten na een uitspraak van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) eerder dit jaar.
Gran Dorado had volgens de NMa door een fusie met Center Parcs in februari te veel van de Nederlandse bungalows in handen gekregen. Maandag maakte de vakantieparkenketen bekend in Landal GreenParks een goede overnamepartner te hebben gevonden.

Overgangsperiode
Per 1 september worden de aandelen van de 33 parken overgedragen aan de concurrent uit Voorburg. Voor de overname wordt een overgangsperiode van een jaar uitgetrokken. Na de overname blijft het aantal medewerkers en de structuur van de bungalowparken hetzelfde. Met de 33 parken erbij verdubbelt Landal Greenparks zijn capaciteit. Tot nu toe exploiteerde de keten in Nederland, Duitsland en Tsjechië zestien bungalowparken met in totaal 3800 vakantiewoningen. Daarnaast beschikt Landal over 1515 campingplaatsen.

Reageer op dit artikel