nieuws

Grieks genieten

Horeca

Griekse druivenrassen behoren tot de oudste ter wereld – en de minst bekende. Maar dit betekent niet dat er geen goede wijnen van kunnen worden gemaakt. Neem bijvoorbeeld de moschofilero, een wit ras dat wellicht verwant is aan de gewürztraminer. Zijn schillen hebben ook eenzelfde, enigszins rosse tint. Als je deze druif in een relatief […]

Grieks genieten

Griekse druivenrassen behoren tot de oudste ter wereld – en de minst bekende. Maar dit betekent niet dat er geen goede wijnen van kunnen worden gemaakt. Neem bijvoorbeeld de moschofilero, een wit ras dat wellicht verwant is aan de gewürztraminer. Zijn schillen hebben ook eenzelfde, enigszins rosse tint. Als je deze druif in een relatief koel gebied teelt, zoals op het 850 meter hoge Peloponnesus-domein van Antonopoulos, dan kan daaruit een heerlijke wijn ontstaan. Voorwaarde is wel dat de druiven voorzichtig worden geperst en langzaam gisten bij lage temperatuur – waar Antonopoulos’ wijnmaker Tassos Drossiadis dan ook op toe heeft gezien. Vandaar dat deze Griekse wijn een verfrissend karakter heeft, heel zuiver is en schakeringen geeft van limoen, rozen (de gewürztraminer-connectie) en citrusfruit; heel lekker als aperitief en als begeleider van bijvoorbeeld een salade met geitenkaas. Zijn naam luidt Mantinia, zijn geboortejaar is 2000 (ƒ11,95).

Aridjis, tel. (030) 293 50 41, fax (030) 294 41 38.

Reageer op dit artikel