nieuws

Heineken plaatst afvalbakken

Horeca

Bierbrouwer Heineken gaat groene afvalbakken voor lege blikjes plaatsen langs de kust. Met een hendel kunnen blikjes worden platgedrukt.

Hiermee hoopt de bierbrouwer nog enige invloed te kunnen uitoefenen op de plannen van minister Pronk die statiegeld op blikjes wil heffen. De eerste van deze afvalbakken zijn in Zandvoort geplaatst. Dit meldt het vakblad Distrifood begin juni.
Pronk gaat nog eenmaal met de verpakkingsindustrie om de tafel zitten. Werkt de industrie niet mee aan de statiegeldplannen dan kan Pronk de fabrikanten verplichten statiegeld te heffen op blikjes, plastic flesjes en drinkkartonnetjes. Dit heeft een meerderheid van de Tweede Kamer onlangs besloten. De sector Fastfood en IJsbedrijven van de Koninklijk Horeca Nederland heeft zich tegen Pronks plannen uitgesproken.

Reageer op dit artikel