nieuws

Heropening café mensonwaardig

Horeca

De ouders van de bij de ramp overleden kinderen zijn verbolgen over het feit dat café-eigenaar Jan Veerman de WirWarbar en De Blokhut (gevestigd in hetzelfde pand als café De Hemel) wil heropenen.

Dat staat in de inleiding van de slotbeschouwing van het Rapport Alders. Volgens de ouders is de plek te veel verweven met de dood van hun kinderen. In hun ogen is het mensonwaardig de locatie te onteren met drugs en drank. Er is een verzoek ingediend bij de burgemeester om van de WirWarbar een monument te maken en de bar naar elders te verplaatsen.
Eigenaar Veerman wordt in hetzelfde stuk verweten naar de ouders van de slachtoffers geen medeleven of berouw te hebben getoond. Tijdens rondleidingen in het rampcafé zou hij kwetsende opmerkingen over een van de slachtoffers hebben gemaakt. Hiervan is aangifte is gedaan bij de politie.
Veerman heeft na het uitkomen van het rapport laten weten dat hij van het pand af wil. Er is ook een gesprek tussen hem en de ouders van de slachtoffers gearrangeerd.

Reageer op dit artikel