nieuws

Horeca Journal nr. 6 2001

Horeca

Horeca Journal ging, geïnspireerd door een intrigerende reportage in GaultMillau, op zoek naar twee generaties binnen Nederlandse restaurants. Verder: koffieconcepten en theeformules. In het Vossius vervolgverhaal komen dit keer de dames Kranenborg en Vincke aan het woord en de nieuwe trends in gebak staan centraal in ‘Kruiden, vers fruit en echte chocolade’.

Knappe koppen op koffiecursus

Behalve koffie en machines, leveren diverse koffieleveranciers met serviezen, ingrediënten en accessoires een totaalconcept. Service en commerciële ondersteuning horen daarbij. En steeds vaker gaan gebruikers van de machines op een training ‘door de molen’.

Thee gaat los

In Amerika zijn theebars de nieuwste rage. In Nederland drinkt bijna iedereen thee, gewoon thuis, maar ook steeds meer daarbuiten. Goed nieuws voor de horeca, want de marge op thee is nog groter dan op koffie. Geen wonder dus dat steeds meer horecabedrijven werken met theeformules.

Kruiden, vers fruit en echte chocolade

Koffie met gebak is een diepgewortelde Nederlandse traditie met traditionele eetmomenten. Grote punten bij de ochtendkoffie, kleiner gebak bij de koffie na een diner. Luxe patisserie is een onmiskenbare trend met de nadruk op fris en minder zoet en een voorkeur voor originele en echte smaken.

Zevensterrenfeest

Met rooie koppen staan ze om een werktafel, als doktoren om een patiënt. Opgewonden roepen ze elkaar dingen toe: ‘Ik ben dat geouwehoer van jou zat, Albert Kooy, zegt de een. ‘Big diet’, zingen de anderen. Kooy blijft korte bevelen geven. Het gaat om zijn gelakte Maaspaling met Friese sla en dùs moet het goed gaan.

Reageer op dit artikel