nieuws

Icebier

Horeca

De Dommelsche Bierbrouwerij brengt het eerste Nederlandse icebier op de markt. Tijdens het Oerol-festival op Terschelling werd het bier gepresenteerd. Het is exclusief verkrijgbaar in de horeca in een 33 cl longneckfles.Dommels Ice wordt volgens een bepaald procédé gebrouwen. Door sterke koeling van het brouwsel tot min 4°C ontstaan ijskristallen. Deze worden vervolgens door filtratie […]

Icebier

De Dommelsche Bierbrouwerij brengt het eerste Nederlandse icebier op de markt. Tijdens het Oerol-festival op Terschelling werd het bier gepresenteerd. Het is exclusief verkrijgbaar in de horeca in een 33 cl longneckfles.
Dommels Ice wordt volgens een bepaald procédé gebrouwen. Door sterke koeling van het brouwsel tot min 4°C ontstaan ijskristallen. Deze worden vervolgens door filtratie verwijderd, waarna een helder bier met een frisse zachte smaak ontstaat. Het alcoholpercentage is 5,5. De smaak is optimaal bij een schenktemperatuur van 3°C.
Frank Evers, directeur horeca, zegt over de introductie: ‘Dommelsch wil binnen het pilssegment vernieuwend zijn. Icebier is een echte dorstlesser en met name lekker bij zonnig weer.’

Voor informatie: Dommelsche Bierbrouwerij, Valkenswaard. Tel. (040) 208 72 06. www.dommelsch.nl.

Reageer op dit artikel