nieuws

Interbrew steekt Duitse grens over

Horeca

Net als Heineken heeft de Belgische bierbrouwer Interbrew zijn eerste schrede op de Duitse markt gezet. Vrijdag maakte het concern bekend een belang van 80 procent te hebben genomen in Diebels, dat nu na 123 jaar zijn zelfstandigheid kwijt is.

Interbrew maakt niet bekend wat de overname kost. Volgens de Belgische brouwer is Diebels met zijn Altbier leider op de Duitse markt voor speciaalbieren. Diebels is goed voor een jaarproductie van 1,5 miljoen hectoliter en is daarmee tiende op de ranglijst van Duitse brouwers. Interbrew zette vorig jaar 69,9 miljoen hectoliter af. De Duitse brouwer was sinds begin dit jaar op zoek naar een sterke partner om zijn merknaam, brouwerij en werkgelegenheid – er werken 400 mensen – overeind te houden. Interbrew wil met de aanwinst naar eigen zeggen nieuwe groeikansen in binnen- en buitenland scheppen.

De Belgische brouwer zet wellicht binnenkort zijn tweede stap op de Duitse biermarkt. Beck’s, de op vier na grootste brouwer van Duitsland, zette zich vorige maand te koop. Er zijn vier gegadigden, waarvan Interbrew de meeste kans zou maken. Interbrew komt in Duitsland Heineken tegen. Heineken richtte in februari met BBH de gezamenlijke onderneming BrauHolding International op. Het was voor het eerst dat de Nederlandse brouwerij de – versplinterde – Duitse biermarkt betrad.

Interbrew rondde vrijdag nog een transactie af. Het nam het overheidsbelang van 53,9 procent over in Banja Luka Brewery, met een jaarproductie van 470.000 hectoliter bier de grootste brouwer in de Republika Srpska. Ook van deze transactie is de prijs niet bekendgemaakt. In 1999 kocht Interbrew er al de Grude-brouwerij.

Reageer op dit artikel