nieuws

Kamperen populair bij hoger opgeleiden

Horeca

Kamperen is populair in Nederland: de helft (49%) van de Nederlandsehuishoudens kampeert wel eens. Kamperen is relatief populair bij de groterehuishoudens (huishoudens met vier of meer gezinsleden) en bij hogeropgeleiden (HBO en universitair). Dit blijkt uit een onderzoek dat NIPO injuni heeft gehouden.

Vier van de tien huishoudens (39%) houden helemaal niet van kamperen. Bij dehoger opgeleiden zijn ‘slechts’ drie van de tien (30%) huishoudens’anti-kamperen’. Er is ook relatief weinig weerstand tegen kamperen bij degrotere (4 of meer personen) gezinnen (25%).
Met name kamperen in een tent is populair: een kwart (25%) van deNederlandse huishoudens heeft in de afgelopen drie jaar minimaal één keermet de tent gekampeerd.Hoger opgeleiden kamperen vaker met de tent (41%) dan lager opgeleiden(15%).
Het onderzoek is gehouden onder circa 19.000 Nederlandse huishoudens en iseen voorbereiding op een diepgaander onderzoek onder kampeerders, dat eindseptember van start gaat.

Reageer op dit artikel