nieuws

Keurmerk voor Halal-producten

Horeca

Er komt een nationaal keurmerk voor halal-producten, zoals de Halal-kroket. Hiertoe is medio juni de Stichting Nationale Halalkeur opgericht in Den Haag.

De stichting gaat meer duidelijkheid en eenheid brengen in de regels die bestaan voor halal-voedsel. Nu lopen die regels nog uiteen. De islamitische spijswetten kunnen door de voedselproducent streng of liberaal worden geïnterpreteerd. Het keurmerk moet ervoor zorgen dat consumenten de garantie krijgen dat het product wat zij kopen ook echt rein is volgens de islamitische wetten.
Volgens de islamitische spijswetten is consumptievlees enkel toegestaan aal het is geslacht door een moslim in de naam van Allah. Het dier mag alleen worden geslacht door middel van een snee in de hals met een scherp mes. Varkensvlees is niet toegestaan.

Reageer op dit artikel