nieuws

La Confrérie verbouwt Soos tot grand café

Horeca

Het mocht een lieve duit kosten. De verbouwing van de sociëteit van La Confrérie, de studentenvereniging van de Haagse Hotelschool.

Voor een bedrag van vijf ton is de ruimte onder het Europa Hotel in Scheveningen compleet gerenoveerd. De grote bar werd verplaatst, het plafond kreeg een betere geluidsisolatie, een nieuwe houten vloer, nieuwe geluidsinstallatie, lambrisering, airco erin… ‘Het was een vrij sfeerloos hok, maar nu heeft het wel wat van een grand café’, zegt PR-commissaris Jan Willem Romeijn. ‘Vroeger moest het echt helemaal vol zijn en dan was het pas gezellig. Nu is dat met een paar mensen al het geval.’ La Confrérie bekostigde de verbouwing grotendeels (3 ton) uit eigen zak. Via een eigen stichting is het bedrag werd bij elkaar gespaard. De hotelschool legde de rest van het geld op tafel.
De verbouwing duurde in totaal vier maanden. Voor de periode dat de sociëteit de deuren sloot, waren volgens Romeijn afspraken gemaakt met een café in de buurt. Ietwat teleurgesteld toonde hij zich over de opkomst tijdens de officiële opening. Van de tweehonderd genodigden kwamen er maar zestig opdagen.

Reageer op dit artikel