nieuws

Licht gaat uit in eenkamerhotel

Horeca

De Thorbecke Suite, het eenkamerhotel in Zwolle, gaat sluiten. Tot september kunnen mensen nog terecht in het hotel. Ondernemer Dirk Schuitemaker vindt dat het zeven dagen per week beschikbaar zijn voor gasten te veel beslag legt op zijn privéleven.

De Thorbecke Suite startte bijna zes jaar geleden. Uitgelachen werd Schuitemaker aanvankelijk, maar het gelach verstomde snel toen bleek dat de hotelkamer, bestaande uit een hele benedenverdieping, vrijwel het hele jaar door bezet was. En dat zeven dagen per week. De kamer was met name populair bij bruidsparen en mensen die iets te vieren hadden.

Persoonlijke aandacht
Ook de ligging, tegenover het Nederlandse toprestaurant Librije, legde de Thorbecke Suite geen windeieren. Tal van mensen boekten een arrangement: eerst dineren bij Librije en vervolgens overnachten in het hotel. ‘De service in grotere hotels is goed, maar er is minder persoonlijke aandacht. Daarom koos ik bewust voor een éénkamerhotel.’ Noem het ouderwetse service. Zorgen dat de bloemen op de kamer hetzelfde zijn als in het bruidsboeket, net die fles wijn serveren waar de gasten iets bijzonders mee hebben, dat soort dingen.’
Schuitemaker haalde een redelijk inkomen uit het hotel, hoewel het geen vetpot was. ‘Maar met een verdienende partner durfde ik het wel aan.’ Het hotel wordt weer woonhuis. Schuitemaker gaat op zoek naar een baan als gastheer.

Reageer op dit artikel