nieuws

Maastrichter ster

Horeca

Tegenwoordig zijn dat er meer dan 40.000 en volgend jaar zal de 50.000 worden overtroffen. De productiestijging is uiteraard te danken aan het groeien van de wijngaard. Momenteel bestrijkt deze 6,5 hectare en in 2002 komt daar nog eens 1,5 hectare bij.WarmDat de Apostelhoeve een bloeiend wijnbedrijf is geworden, heeft eerst en vooral te maken […]

Maastrichter ster

Tegenwoordig zijn dat er meer dan 40.000 en volgend jaar zal de 50.000 worden overtroffen. De productiestijging is uiteraard te danken aan het groeien van de wijngaard. Momenteel bestrijkt deze 6,5 hectare en in 2002 komt daar nog eens 1,5 hectare bij.
Warm
Dat de Apostelhoeve een bloeiend wijnbedrijf is geworden, heeft eerst en vooral te maken met de kwaliteit van de wijnen – die weer werd afgeleid van de kwaliteit van de druiven. De wijnranken staan hoog boven het Jekerdal, op humusrijke bosgrond met daaronder een dikke laag mergel. Voorts is het micro-klimaat op de Louwberg relatief warm, en droog genoeg om de pluk pas na half oktober te laten beginnen. Het mogelijke probleem van erosie, het wegspoelen van de lössgrond naar beneden, wordt ondervangen door tussen de druivenstokken gras en onkruid gewoon te laten groeien; er wordt alleen gemaaid. Alle factoren samen dragen ertoe bij dat de – uitsluitend witte – druiven gewoonlijk in gezonde, rijpe staat bij de kelder arriveren.

Tevreden
Ze bevatten ook voldoende suiker en niet te veel zuren, met als resultaat dat zowel chaptaliseren als ontzuren achterwege kunnen blijven. Daarmee zijn de Apostelhoeve-wijnen heel natuurlijk.Over de oogst 2000 is men op de Apostelhoeve zeer tevreden – en terecht. De Müller-Thurgau smaakt levendig en fris, met florale én fruitige elementen, en wat meer extract dan de 1999 (ƒ12,50). Ook heel geslaagd is de Auxxerrois, die doet denken aan een fris type Pinot Blanc (ƒ13,-). De Riesling 2000 biedt eveneens niveau, maar vraagt nog enkele jaren geduld om zijn ware glorie te tonen (ƒ13,-). De licht rokerige, karaktervolle Pinot Gris tenslotte is helaas slechts mondjesmaat beschikbaar (ƒ14,50).
Apostelhoeve, tel. (043) 343 22 64, fax (043) 343 00 94.

Reageer op dit artikel