nieuws

McDonald’s vertrekt uit Amsterdam Arena

Horeca

McDonald’s is per 1 juli gestopt met de exploitatie van zes outlets in stadion Amsterdam Arena. De fastfoodgigant was vanaf de opening vijf jaar geleden aan het stadion verbonden. In goed overleg is het contract een maand eerder dan overeengekomen beëindigd.

McDonald’s -woordvoerder Dirk van den Boogaard: ‘Onze formule bleek niet geschikt voor de explosieve, massale toeloop in de pauze’s. We willen echter overal dezelfde kwaliteit en service garanderen, dat is de hoofdreden van ons vertrek. Bovendien konden we niet het complete McDonald-menu’s aanbieden doordat we niet mochten frituren in de Arena.
Maarten Wijdekop, manager public events van de Arena betreurt het dat McDonald’s de exploitatie van de outlets niet voortzet. Volgens de gebruikersvergunning mag in Amsterdam Arena niet gefrituurd worden. ‘Aanpassingen zoals aanleg van een sprinklerinstallatie en afzuiging om frituren wel mogelijk te maken bleken te duur’, aldus Wijdekop. ‘We hebben nog naar mogelijkheden gezocht om McDonald’s te behouden zoals de aanleg van een Drive-thru restaurant in of bij het transferium, dat is jammer genoeg niet gelukt.’

Reageer op dit artikel