nieuws

Misset Horeca nr. 27 2001

Horeca

Knokken en dokken voor een kok. Een verslag over de harde strijd die gevoerd wordt om koks. Verder: zomers smullen van mediterrane kleine kaart en borrelende bowlingbanen, een interview met Harry Kroesen die sinds april general manager is van Bowling en Partycentrum Scheveningen. In café X-tra: aan de stamptafel vijf ondernemers die gelokt werden door het avontuur van Aruba.

De kok wordt duur betaald

In de harde strijd om de schaarse koks is alles geoorloofd. Zelfs wegkapen bij collega’s komt voor. Het liefst rammelen horecaondernemers met de geldbuidel. Daarbij zetten zij zichzelf het mes op de keel, want die torenhoge salarissen zijn lang niet altijd op te brengen. Creatieve ondernemers nemen hun toevlucht tot slimme constructies.

Zomerzon op de kleine kaart

Wie aan de zon denkt, associeert dit al snel met zonovergoten landen als Spanje. Het mediterrane gebied vormde de inspiratiebron voor het keukenteam van hotel-restaurant en grand café STravinsky in het Overijsselse Hengelo. Het resulteerde in drie zomerse lunchgerechten met klinkende namen als Don Quichotte, Columbus Gonzales en Quernica.

Borrelende Bowlingbanen

Een bowlingcentrum biedt inventieve horecaondernemers ongekende mogelijkheden, zegt Harry Kroesen, sinds april general manager van Bowling & Partycentrum Scheveningen. HIj denkt met glowbowlen, disco en livemuziek binnen drie jaar z’n omzet met 50 procent te verhogen.

Café Extra

Ariba Aruba! Van het kille ondernemersklimaat in Nederland naar het warme en zonnige Caribisch eiland Aruba. Misset Horeca volgde het spoor van vijf Nederlandse café-eigenaren en zette voor één keer de stamtafel buiten in – heel toepasselijk- Oranjestad. ‘Wij gaan voorlopig niet terug.’

Reageer op dit artikel