nieuws

Noordwijk eerste congresstad

Horeca

De Zuid-Hollandse badplaats Noordwijk heeft Amsterdam van de eerste plaats gestoten als het gaat om internationale congressen. In 2000 telde Noordwijk 201 internationale congressen, tegen 133 in Amsterdam. Een jaar eerder lag Amsterdam met 253 congressen nog op kop. Noordwijk was toen vijfde.

Amsterdam komt dit jaar op de derde plaats, en moest Rotterdam met 173 voor laten gaan. Dat blijkt uit statistische gegevens van het Nederlands Congres Bureau (NCB), die dinsdag bekend zijn gemaakt.
Volgens A. Gerards, de vertrekkende directeur van het Noordwijk Regio Congresbureau, doet Noordwijk het zo goed omdat de stad de laaste jaren de congreslocaties flink heeft uitgebreid en ook kleinere accommodaties zich op de markt hebben begeven.
In totaal werden vorig jaar in Nederland 980 internationale congressen of zakelijke bijeenkomsten gehouden, tegen 1021 het jaar daarvoor. Volgens NCB is echter het totaal aantal dagen wel gestegen.

Reageer op dit artikel