nieuws

Relschoppers slaan restaurant aan gort

Horeca

Een groep blanke jongeren heeft zondagavond in de Noord-Engelse plaats Bradford een door Aziaten geleid restaurant aangevallen. Ongeveer dertig jongeren sloegen met honkbalknuppels de boel kort en klein. Er waren op dat moment geen gasten aanwezig, aldus de geschrokken eigenaar van het Indiase restaurant.

Ook een nabijgelegen tankstation werd belaagd. Volgens de politie woedde verder bij een ‘blanke’ bar een kleine brand. Er zouden geen gewonden zijn gevallen. De politie arresteerde in de nacht van zondag op maandag tien mensen, van wie er acht jerrycans met benzine bij zich hadden. Buiten deze drie incidenten bleef het redelijk rustig in Bradford (Yorkshire), in tegenstelling tot zaterdagavond. Toen arresteerde de politie 36 mensen tijdens grootschaliger rassenrellen. Door gevechten tussen Aziatische en blanke Britten werden twee mannen neergestoken en raakten 120 politieagenten gewond.
De Britse minister van Binnenlandse Zaken David Blunkett veroordeelde zondag het ‘moedwillige geweld en de vernielingen’ scherp. Hij kondigde een onderzoek aan naar de ongeregeldheden.

Reageer op dit artikel