nieuws

‘Slechte kwaliteit voedsel op Zomercarnaval

Horeca

De kwaliteit van het voedsel dat te krijgen was tijdens het Zomercarnaval in Rotterdam, was slecht. Dat zegt de Keuringsdienst van Waren, die zaterdag het voedsel tijdens het Zomercarnaval controleerde.

De Keuringsdienst sprak maandag zelfs van een ‘ronduit slechte’ voedselveiligheid. Bij 99 inspecties zijn zaterdag 24 procesverbalen uitgedeeld. Twintig keer deelde de dienst van het ministerie van Volksgezondheid een waarschuwing uit.
De Keuringsdienst zegt teleurgesteld te zijn over de slechte resultaten, omdat tevoren nog een voorlichtingsbijeenkomst met voedselbereiders had plaatsgevonden. Ongeveer twintig procent van hen heeft deze bijeenkomst bezocht.
Slecht gekoeld bewaren van voedsel, het niet hoog genoeg verhitten van voedsel of het bereiden in de openlucht van de etenswaren waren een aantal zaken die de dienst tegenkwam.

Reageer op dit artikel