nieuws

Sligro aast op Spar supermarkten

Horeca

‘Als Sparondernemers vijftig tot zestig miljoen gulden kunnen opbrengen, dan kunnen ze dat geld beter in hun winkels stoppen dan de eigen groothandel kopen.’ Dat beweert directeur Slippens van Sligro in het blad Distrifood. Hij lijkt dit echter te zeggen met een verborgen agenda.

Volgens het supermarktblad is het algemeen bekend dat Sligro aast op Spar. Of Slippens aan de onderhandelingstafel zit, wil hij niet kwijt omdat Sligro een beursgenoteerde onderneming is. Wel zegt hij dat hij interesse heeft in de overname van Spar: ‘Gezien onze ambities kunnen we het ons niet veroorloven niet te kijken als er een partij in de levensmiddelenmarkt te koop staat.’
Een overname van Spar past goed in de strategie van Sligro die zijn supermarktpoot wil versterken. Al sinds tien tot vijftien jaar neemt de groothandel gemiddeld drie tot zeven bedrijven per jaar over. Deze overnames vinden voor het merendeel plaats binnen de horeca.

Reageer op dit artikel