nieuws

Snackkoerier nr. 13 2001

Horeca

De verlaging van de vennootschapsbelasting heeft nadelige gevolgen voor veel cafetaria-eigenaren. Een nieuwsverslag. Verder: een interview met Dick van der Aart, marketing manager bij Aviko die vindt dat een nationale fritesweek de branche voor het voetlicht moet krijgen én een vraaggesprek met ontwerper Hans van Londen die vindt dat de oppervlakte van de cafetaria effectiever benut moet worden.

Belastingplan nadelig voor veel cafetariahouders

De door de overheid ingestelde commissie Van Rooy stelt voor om door verlaging van de vennootschapsbelasting van Nederland een aantrekkelijker vestigingsland te maken. De aan het voorstel gekoppelde maatregelen om het financiële gat te dichten dat dan ontstaat, pakken nadelig uit voor kleine zelfstandigen.

‘Nationale fritesweek moet branche voor het voetlicht krijgen’

Dick van der Aart is marketing manager bij aardappelverwerkingsbedrijf Aviko in Steenderen. Sinds zes jaar is hij verantwoordelijk voor de binnen- en buitenhuisconsumptie van Aviko-producten in heel Europa. Aan de vooravond van de eerste aardappeloogst van dit jaar sprak Snackkoerier met hem.

Schone toiletten van groot belang

De helft van alle klanten van horecabedrijven keert niet terug als zij de toiletten niet voldoende schoon vinden. Voor restaurants geldt zelfs een percentage van 75 procent.

De cafetaria als eurowisselkantoor

Over een maand of zes heeft de euro de gulden als wettig betaalmiddel verdrongen. Cafetaria’s spelen in de omwisselingsperiode in januari een belangrijke rol. Doordat er veelvuldig kleine geldbedragen over de toonbank gaan, fungeren snacksbars als een soort eurowisselkantoor.

Oppervlakte cafetaria effectiever benutten

De Doetinchemse architect Hans van Londen ontwerpt interieurs voor restaurants, disco’s, partycentra etc. Al veel creatieve inrichtingen staan op zijn naam. Een cafetaria richtte hij echter nog nooit in. Toch is hij bereid om zijn licht te laten schijnen op cafetaria’s. ‘Er wordt te weinig gedaan met de ruimte’, is zijn conclusie.

Reageer op dit artikel