nieuws

Snackkoerier nr. 14 2001

Horeca

Een keurmerk waaruit zou moeten blijken dat de cafetaria plaagdiervrij is volgens KHN overbodig. Een nieuwsverslag. Verder: ijsbereiders gaan tijdens de IJsvak 2002 aan de slag met banaan in de strijd om de Gouden IJsspatel en Gouden ijscoupe; McDonald’s vetrekt uit de Arena en onverzekerde snackbus uitgebrand. Ook: een interview met de gebroeders Smit van Smit’s Uien en een verslag over casual dining in Engeland.

‘Keurmerk plaagdiervrij’ volgens KHN overbodig

Het kennis- en Adviescentrum Dierplagen heeft tijdens een rondetafelconferentie op 18 juni een aanzet gegeven om tot een keurmerk te komen dat aangeeft dat een horecabedrijf vrij is van ongedierte. KHN vindt het keurmerk overbodig.

McDonald’s vertrekt uit Arena

McDonald’s is per 1 juli gestopt met de exploitatie van zes outlets in stadion Amsterdam Arena. In goed overleg is het contract een maand eerder dan overeengekomen beëindigd.

Dubbele prijsaanduiding op diabak

Cafetariahouder Cor de Gram had geen zin om 3200 gulden uit te geven voor een correcte prijsaanduiding voor euro’s en guldens op zijn diabak. Hij bedacht zelf een nette en goedkope oplossing voor 250 gulden. De Gram wil graag zijn collega’s in het land op de hoogte brengen van zijn vondst.

Ambachtelijk famliebedrijf groeit uit tot moderne fabriek

De uien buitelen over de lopende band de fabriek van Smit’s Uien binnen. Drie werknemers snijden onregelmatigheden weg. Iedere week komt zo’n 200 ton uien de fabriek inrollen om te worden schoongemaakt en/of te worden kleingesneden. Het zijn drukke tijden voor de gebroeders Smit uit Leidschendam.

Er zijn regels, punt uit!

Met het ophangen van een schildje met huis- en gedragsregels die gelden in een horecagelegenheid is in Arnhem de campagne ‘Er zijn regels, punt uit!’ van start gegaan.

Reageer op dit artikel