nieuws

Tekort aan horeca- personeel Curaçao

Horeca

Het toerisme op Curaçao zit in de lift. De eerste zes maanden van dit jaar groeide het aantal overnachtingen met 8,8 procent ten opzichte van vorig jaar. Van januari tot en met juni overnachtten ruim 100.000 toeristen op Curaçao. In dezelfde periode vorig jaar waren dit er nog ruim 92.000.

Volgens gedeputeerde R. Chong (Toerisme) vertoonde Curaçao’s toerisme de laatste jaren een dalende lijn, maar dit jaar is voor het eerst weer een stijging waar te nemen. Vooral de Noord-Amerikaanse markt groeide. Uit deze regio kwamen de afgelopen zes maanden bijna 20.000 toeristen, een stijging van 21 procent ten opzichte van vorig jaar.

Hoge koers
Ondanks het feit dat het Antilliaanse eiland duur is voor de Europese vakantieganger vanwege de hoge koers van de dollar ten opzichte van de euro, is er ook vanuit Europa sprake van een groei. De meeste toeristen komen nog altijd uit Nederland, maar ook Engelsen en Duitsers weten Curaçao als tropische vakantiebestemming te vinden. Vanuit Europa kwamen dit eerste halfjaar 7,6 procent meer toeristen naar Curaçao dan dezelfde periode vorig jaar.

Personeelstekort
Het streven van Chong is om in 2002 meer dan 300.000 toeristen binnen te halen. ‘Ik ga er vanuit dat Curaçao dit jaar de grens van 200.000 toeristen zal passeren. Volgend jaar moet dat groeien naar 300.000 toeristen.’ Chong wil zich hiervoor vooral richten op de Amerikaanse markt.
Struikelblok is het tekort aan personeel in de toeristische sector op het benedenwindse eiland. Er zijn op dit moment meer dan 350 openstaande vacatures. Chong wil op korte termijn een doelgerichte wervings- en trainingscampagne op touw zetten om aan de vraag naar horecapersoneel te voldoen.

Reageer op dit artikel