nieuws

Trendbreuk in trouwerijen

Horeca

Afgelopen jaar stapten minder mensen in het huwelijksbootje. In de periode mei 2000 tot en met april 2001 werden in ons land 87.000 huwelijken gesloten, dat is 3000 huwelijken minder dan in dezelfde periode de twaalf maanden daarvoor.

De cijfers zijn afkomstig van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het CBS spreekt van een trendbreuk. In de aanloop naar het nieuwe millennium nam het aantal huwelijken jaarlijks toe. De afname nu is volgens de het bureau te wijten aan een verminderd vertrouwen in de economie. Overigens zijn de maanden mei, juni en september het meest in trek om elkaar het jawoord te geven. Januari en februari zijn minder populair, al werd er op 2-2-2000 en 22-2-2000 volop getrouwd. Ook 9-9-1999 was erg in trek bij aanstaande echtelieden.
De terugloop van het aantal huwelijken zal ongetwijfeld nadelige consequenties hebben voor de zaalbedrijven en partycentra in ons land. Mogelijk dat ze enigszins profiteren van de legalisering van het homohuwelijk.

Reageer op dit artikel