nieuws

VN: Gen-voedsel niet zomaar afwijzen

Horeca

Hoewel er nog veel onduidelijk over bestaat, moet genetisch gemodificeerd voedsel niet zomaar worden afgewezen. Dat staat in het Human Development Report van de Verenigde Naties dat vandaag verschijnt.

Volgens het rapport kan gen-voedsel voor goede oogsten zorgen in ontwikkelingslanden. Het kan daarom een antwoord zijn op de hongersnoden in ontwikkelingslanden. In het westen ligt genetische manipulatie van voedsel onder vuur, wegens risico’s voor de volksgezondheid en het milieu. Maar in die discussies wordt vergeten dat er honger in ontwikkelingslanden is, zo stellen de opstellers van het rapport. Zo heeft het westen met succes het bestrijdingsmiddel DDT verbannen, maar dat had wel tot gevolg dat in tropische landen de malariamug weer welig tiert.

Reageer op dit artikel