nieuws

Winst Sligro plust dertig procent

Horeca

Sligro heeft in de eerste helft van 2001 de omzet fors zien toenemen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Onder meer door de overname van supermarktleverancier Prisma is de omzet in het eerste halfjaar gestegen met 49,1 procent tot 555,5 miljoen euro. De winst kwam uit op 9,6 miljoen euro, een stijging van 30,1 procent. Dit blijkt uit de woensdag gepubliceerde halfjaarcijfers.

Ook zonder Prisma schrijft Sligro positieve cijfers. De autonome omzetgroei nam toe met 6,7 procent. In het eerste halfjaar van 2000 was dit nog 4 procent. De integratie van Prisma, leverancier van de supermarktketens Golff, Meermarkt en Attent, verloopt volgens Sligro voorspoedig. De omzet van Prisma kwam in de eerste zes maanden uit op 158 miljoen euro. Voor heel 2001 verwacht Sligro op een autonome groei uit te komen van ruim 6 procent. De nettowinst zal uitkomen op circa 30 procent. In 2000 bedroeg de winst 18,5 miljoen euro.

Reageer op dit artikel