nieuws

60 arbeidsplaatsen weg bij Bavaria

Horeca

Bij Bavaria komen zestig arbeidsplaatsen te vervallen. Dat heeft de directie woensdag bekendgemaakt.

Met de vakbonden is een sociaal plan overeengekomen, maar gedwongen ontslagen zijn niet te vermijden. Bij de Brabantse bierbrouwer werken in de verschillende vestigingen ongeveer duizend mensen. Volgens de directie zijn de kosten binnen het bedrijf te hoog opgelopen. De arbeidsplaatsen verdwijnen in Lieshout, zowel op kantoor als in de productie.

Noodzakelijk
Bavaria noemt de reorganisatie ‘pijnlijk maar noodzakelijk’. Vorig jaar werd een verlies van ƒ4 miljoen geboekt, ondanks een (netto) omzetstijging van 8 procent tot f 740 miljoen. Volgens voorzitter P. Swinkels van de raad van bestuur is de reorganisatie onderdeel van een programma van ‘kostenreductie en efficiëntieverbetering’. ‘Het solide sociaal plan dat wij inmiddels overeen zijn gekomen, is daarbij eigenlijk niet meer dan een pleister op de wonde.’

Reageer op dit artikel