nieuws

Belgisch Interbrew koopt Duits Beck’s

Horeca

De Belgische brouwer Interbrew heeft aangekondigd de Duitse concurrent Beck’s voor 3,9 miljard gulden over te nemen. Een woordvoerder van Interbrew laat weten een bedrijf met een sterk merk en goede toekomstmogelijkheden te hebben gekocht.

‘Bovendien hebben we nu een anker in de Duitse biermarkt’, aldus de zegsman. Beck’s is de op drie na grootste brouwer van Duitsland met een volume van 5,5 miljoen hectoliter.
De Belgische brouwer, met merken als Stella Artois, Hoegaarden en Leffe, begaf zich al eerder op de Duitse markt. Twee weken geleden kocht Interbrew een belang van tachtig procent in Diebels. Deze Duitse brouwerij is goed voor een jaarproductie van 1,5 miljoen hectoliter. In totaal verkoopt Interbrew momenteel 3,7 miljoen hectoliter bier in Duitsland. Het land in zijn geheel is goed voor een afzet van meer dan 100 miljoen hectoliter.
De overname van Beck’s is nog niet definitief. De aandeelhouders en de mededingingsautoriteiten moeten nog hun fiat geven.

Reageer op dit artikel