nieuws

Café toneel neergeschoten voetbalfan

Horeca

Een 41-jarige fan van de Schotse voetbalclub Celtic is woensdagmiddag in café Teasers aan het Damrak in Amsterdam neergeschoten. De man is met een schotwond in de borst overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar, aldus de politie. De schutter, een nog onbekende man, is voortvluchtig.

De toedracht van de schietpartij is nog niet bekend, maar zou niets te maken hebben met de voetbalwedstrijd. Celtic voetbalde woensdagavond in de ArenA tegen Ajax in de voorronde van de Champions League.

Duizenden Schotten waren voor de wedstrijd naar Amsterdam gekomen. De politie verwachtte geen problemen met het als gemoedelijk bekendstaande publiek. Buiten het incident bleef de sfeer tussen de voetbalsupporters uitstekend. Celtic- en Ajaxfans bevolkten gezamenlijk de cafés en terrassen in de hoofdstad. Beide groepen gingen volledig in elkaar op.

Reageer op dit artikel