nieuws

Cafetariahouders richten vereniging op

Horeca

Vijf fastfoodbedrijven hebben een alliantie gesloten om met elkaar geld te verdienen op diverse vlakken zoals inkoop, scholing, beveiliging en verzekeringen. Deze coöperatieve vereniging draagt de naam Alliantie Fast Dining Bedrijven en is bedoeld voor zelfstandige cafetaria’s, lunchrooms en andere fastfoodachtige bedrijven.

Syl Lammers van cafetaria ’t Pakhuis in De Klomp, is voorzitter van deze alliantie: ‘De leden zijn niet verplicht om de naam aan te passen, aan een formule deel te nemen of bij een bepaalde groothandel in te kopen. We willen met de coöperatie enkel zoveel mogelijk korting voor de leden bedingen en van en met elkaar zoveel mogelijk leren. Later gaan we de doelen uitbouwen.’
Nieuwe leden dienen 500 euro in de vereniging te stoppen en 250 euro contributie per jaar te betalen. ‘Doordat het een coöperatieve vereniging is, zijn de leden ook eigenaar en mag er winst gemaakt worden’, meldt Lammers.
Uiteindelijk wil de vereniging groeien naar een landelijke dekking, met eventuele lidmaatschappen in Duitsland en België. Lid worden kan echter alleen op uitnodiging. ‘Nieuwe leden moeten ten eerste bij de alliantie passen, waarmee ik niets wil zeggen over de grootte van het betreffende bedrijf. We moeten nieuwe leden ook meteen iets kunnen bieden.’

Reageer op dit artikel